PC-School PC-School
4400 Nyíregyháza, Nyírfa u 17. info@pcschool.hu 42/406-968

kepkonyvECDL Képszerkesztés ismertető

A Képszerkesztés (ImageMaker) egy önálló bizonyítvány, ami a digitális fényképek számítógépes feldolgozásával kapcsolatos ismereteket igazolja, így ideális a középiskolás diákok, egyetemisták, kisvállalkozások, közösségi csoportok és egyének számára egyaránt.

A modulhoz nemzetközileg akkreditált tankönyv is tartozik.

Az ECDL Képszerkesztés modul azoknak szól, akik a digitális képalkotás készségét a napi gyakorlat szintjén szeretnék elsajátítani.

Vizsgázni vizsgaközpontunkan lehet.

Az ECDL Képszerkesztés bizonyítvány igazolja, hogy a vizsgázó tisztában van a digitális képszerkesztés főbb alapfogalmaival. Ért és használ egy képszerkesztő alkalmazást. Tud képeket letölteni, elmenteni, szerkeszteni. Tud képeket szerkeszteni szövegformázás, filterek, rajzolási és festő eszközök használatával. Elő tudja készíteni a képeket nyomtatásra, vagy a weben való közzétételére.

Az ECDL Képszerkesztés bizonyítvány megszerzéséhez 20 órás képzésre van szükség.

De bárki, aki úgy érzi, hogy önállóan fel tud készülni, jelentkezhet vizsgára.

Az önálló képszerkesztés vizsgakártya egységesen mindenkinek 4000.-Ft, vizsgadíj: 4.000.-Ft.

Ez a modul tanulóknak, otthoni felhasználóknak és kisvállalkozásoknak készült. Egyszerű, könnyen követhető program, mely megmagyarázza a digitális képszerkesztés fogalmait, biztos alapot ad a digitális képalkotás munkájához. Elsajátítása során során megszerzett tudással számos képfeldolgozó programmal lehet dolgozni a freeware-től a professzionális képfeldolgozó programcsomagokig bezárólag. 

ECDL Képszerkesztés modul tartalma:

A modul tanmenete: ITT

A modul 50 feladatot tartalmaz. Közülük egyet kell megoldania a vizsgázónak.

A feladatok megoldása során előre elkészített forrásfájlokat kell használni, amelyeket a vizsgaközpont tesz elérhetővé a vizsgázó számára.

A vizsgafeladat megoldásához kizárólag a választott képszerkesztő (Gimp) program használható.

A feladatok egy elméleti feleletválasztós kérdést is tartalmaznak. A megadott válaszok közül csak az egyik helyes. Ezek 1-1 pontot érnek. A feladat többi részében a vizsgázónak gyakorlati feladatokat kell megoldania, az egyes műveleteket a feladatban leírt sorrendben célszerű elvégezni. Az egyes részfeladatok megoldásával a vizsgázó egy önállóan szerkesztett digitális képet hoz létre. A feladatot a vizsgaközpont által meghatározott helyre és néven kell elmenteni. Az egyes részfeladatok megfelelő megoldásáért 1-1 pont adható, az ettől eltérő eseteket külön jelöljük.

A maximálisan elérhető összpontszám: 20 pont. A sikeres vizsgához a vizsgázónak legalább 15 pontot kell megszereznie.

A vizsgán semmilyen segédeszköz nem használható.

A vizsgafeladat megoldásához a rendelkezésre álló idő 45 perc.