PC-School PC-School
VTEM skitter

VTEM skitter

VTEM skitter

Itt

mindenki jól érzi magát!

VTEM skitter

Játszva

mindent megtanítunk!

VTEM skitter

Igazodunk

az igényekhez!

VTEM skitter

Nyíregyháza

központjában megtalálnak!

 
Tanfolyamaink

Lakosság és céges csoportok számára az ECDL képzés mellett kínálunk grafikai, kiadványszerkesztő és webdesign képzéseket is!

Bővebben!


INGYEN KÉPZÉSEK

TÁMOGATOTT,
ingyenes képzések.

Kezdő és haladó képzésen a digitális eszközök használatát oktatjuk!

Bővebben!


Szolgáltatás

Nem csak tanítjuk,csináljuk is! Weblapok, webáruházak készítését, szórólapok, plakátok, könyvek nyomdai előkészítését!

Bővebben!

Photoshop leckék, tippek, trükkök, ötletek kezdőknek és haladóknak

További 10 hasznos tipp PhotoShop-hoz

1. Fóliák mozgatása a CTRL gomb segítségével
Alaphelyzetben a layer-eket (fóliákat, vagy rétegeket) úgy lehet mozgatni, hogy a LAYER PALETTE-n kijelöljük a fóliát, majd a kis lebego menüben kiválasztjuk a MOVE TOOL-t (M), és átmozgatjuk a fóliát. Ezt egy lépéssel le lehet rövidíteni. Bármilyen eszközön is áll, nyomja le a CTRL gombot, majd azt nyomva tartva tudja mozgatni a fóliát. Amint elengedi a CTRL gombot, az eszköz visszavált eredeti állapotára!

6 1

2. Paletták eltüntetése TAB segítségével
Grafikai munkákhoz sosem elég nagy a monitor - talán már érzett hasonlót. :) Ha a monitort nem is, de a munkaterületet lehet növelni a TAB gomb segítségével, ami eltünteti a program lebegő menüit. Ha újra látni akarja őket, nyomja meg ismét a TAB-ot.

3. Egy fólia összes pixel-ének kiválasztása
Egy adott réteg összes pixel-ét könnyen kiválaszthatjuk (pl. egy feliratot szeretnénk kiválasztani, vagy egy körbevágott képet stb.). Ehhez mindössze a nyomvatartott CTRL gomb megnyomása mellett rá kell kattintani az egérrrel az adott rétegre (a LAYER PALETTE-ben).

6 3

4. Fájlok megnyitása dupla kattintással
Fájlok megnyitásához nem kell a felső menü FILE / OPEN... -be menni, elég ha a Photoshop-ban a szürke területen duplán kattint az egérrel, vagy megnyomja a CTRL+O billentyűkombinációt.

5. Fóliák mozgatása egyik dokumentumból a másikba
Ha egyik képből szeretne átvinni egy fóliát egy másik képbe, akkor mindössze annyit kell tennie, hogy a forrásdokumentum LAYER PALETTE-jában rááll a másolni kívánt rétegre, majd nyomvatartott egérrel áthúzza a céldokumentum ablakába, majd elengedi az egeret.
Ha a két kép azonos méretű: ha a SHIFT gombot is nyomva tartja míg a fóliát áthúzza az egyik képről a másikra, akkor az új képen ugyanazon a helyen fog megjelenni.

6 5

6. Layer Set-ek használata
1-1 kép kapcsán elég sok réteg összegyűlhet a munka során, ezeket célszerű vmilyen formában rendezni. Ehhez nyújt segítséget, hogy lehetőség van SET-eket (mappákat) létrehozni a LAYER PALETTE-n, ezekbe tudja csoportosítani az egymáshoz tartozó fóliákat. Ilyen SET létrehozásához a LAYER PALETTE alján található kis mappa ikonra kattintson rá. A fóliákat pedig egyszerűen húzza bele a mappába.

6 6

7. Teljes képernyős mód (Full Screen)
Ha nagy képekkel dolgozik, jól jöhet minden plusz terület szerkesztés közben. Ehhez nagy segítség az F gomb, mellyel 3 mód között lehet váltani:
- normál szerkesztői ablak
- teljes képernyő menüvel
- teljes képernyő menü nélkül
Ha még ennél is nagyobb területre vágyik, ezzel együtt alkalmazza a 2. pontban bemutatott TAB-ot.

8. Fóliák pontos mozgatása
A fóliákat mozgathatja az egérrel is, de ennél van sokkal pontosabb mozgatási lehetőség is a programban - nevezetesen hogy adott fólián állva a billentyűzet kurzor nyilait is használhatja. Ha csak úgy önmagában nyomogatja a kurzorokat, akkor a kép 1px-ként megy, viszont ha közben nyomva tartja a SHIFT gombot, akkor 10px-enként.

9. Színek gyors kiválasztása
Az "I" gomb megnyomásával eszköze átvált EYEDROPPER TOOL-ra. Ezután kattintson rá a kiválasztott színre, ezzel megadta a FOREGROUND COLOR színét. Ha a BACKGROUND COLOR-nak akar színt definiálni, akkor az ALT gombbal együtt nyomja le az "I"-t.
A "D" gomb megnyomásával a FOREGROUND- és BACKGROUND COLOR-t visszaállítja az alap fekete/fehér kombinációra, az "X" gombbal pedig megcserélheti a színeiket.

10. Egyenes vonalak, körök, négyzetek
Gyakran eloforduló gond: hogy lehet egyenes vonalakat húzni Photoshop-ban? Erre megoldás a SHIFT gomb. Nyomva tartva 45 és 90 fokban egyenesen lehet haladni ezen 3 eszközzel: ecset (B), vonal(U), mozgatás(V). Egyik ponttól egy másikig úgy is húzható egyenes, hogy először kattint egyet az "első" pontra, majd lenyomja a SHIFT gombot és a "cél" ponton kattint még egyet.

6 10

Ezen kívül a SHIFT gomb nyomva tartásával szabályos négyzetet illetve kört is létre tudunk hozni a megfelelő eszközökkel (kijelölésnél is).

Nézd meg a naptárban mikor lesz legközelebb ECDL vizsga nálunk!Kattints ide!

Az ECDL... tudj meg többet!

Mi is az az ECDL?

Európai Számítógép-használói Jogosítvány - European Computer Driving Licence

Az ECDL az Európai Unió által támogatott, egységes európai számítógép-használói bizonyítvány, amely nem elsősorban az informatikai, hanem a felhasználói ismereteket, az informatikai írástudás meglétét hivatott igazolni. Az ECDL finn ötlet alapján 1996. óta létezik. Az ECDL gyártófüggetlen, minőségbiztosított, decentralizált módon megszerezhető és világszerte kellőképpen elterjedt, ezáltal az egyetlen, amely minden szempontból megfelel az EU e-Europe akcióterveknek. A bizonyítványt az EU csaknem valamennyi kormánya elismeri. Mi 2004-ben csatlakoztunk vizsgaközpontként.

Bővebben

Képzési ajánlataink!