PC-School PC-School
VTEM skitter

VTEM skitter

VTEM skitter

Itt

mindenki jól érzi magát!

VTEM skitter

Játszva

mindent megtanítunk!

VTEM skitter

Igazodunk

az igényekhez!

VTEM skitter

Nyíregyháza

központjában megtalálnak!

 
Tanfolyamaink

Lakosság és céges csoportok számára az ECDL képzés mellett kínálunk grafikai, kiadványszerkesztő és webdesign képzéseket is!

Bővebben!


INGYEN KÉPZÉSEK

TÁMOGATOTT,
ingyenes képzések.

Kezdő és haladó képzésen a digitális eszközök használatát oktatjuk!

Bővebben!


Szolgáltatás

Nem csak tanítjuk,csináljuk is! Weblapok, webáruházak készítését, szórólapok, plakátok, könyvek nyomdai előkészítését!

Bővebben!

Photoshop leckék, tippek, trükkök, ötletek kezdőknek és haladóknak

Céglogó készítése


Hogyan készítsünk el egy céglogó-t? Elég sokfélét lehet, de nem szabad túl bonyolultnak lennie egy logo-nak. Sokkal fontosabb, hogy inkább emlékeztessen a cég legjellegzetesebb tevékenységére. Azt is el kell dönteni, hogy szeretnénk-e egy rövid feliratot is a logo-ra. Mivel most egy egyszerű logo-t készítek nem rakok szlogent rá.

1. Üssünk egy CTRL+N-t! Kezdjünk egy 200x50-es téglalappal! Előljáróban annyit, hogy érdemes minden elemet új fóliára helyezni.

2. A hátteret feketére szineztem. A betűknek a FFCB3D színkódot választottam. Ezt a színválasztónál lehet megadni a kis "#" jel után.

3. Három betűt adtam meg: ATS. Ezután készítettem egy ugyanolyan magas köralakú kijelölést (M):

15 3

Miért fontos, hogy ugyanolyan magas legyen a kör? Az egyik design-alapszabály, hogy mindig kell találni közös vonalakat, amelyek mentén elrendezzük a különböző elemeket. Mivel még nincs sokminden az ábrán csak 3 betű, ezért nem volt nehéz meghúzni két képzeletbeli vonalat: a betűk alját és tetejét. Ehhez igazítottuk a kör méretét.

4. Ha ez kész mozgassuk a kijelölést logónk bal oldalára. Pontosan hova tegyük? Következzék egy újabb design-trükk:

15 4

A kiegyensúlyozott elrendezés érdekében azonos távolságokat kell tartani az egyes elemek között. A távolságokat kékkel emeltem ki. Amint látszik 4 kört is elhelyeztem. Ezt tán úgy a legegyszerűbb, ha egyet kiszínezünk, majd CTRL+J-vel másolatot készítünk a fóliáról. Mozgatáshoz használjuk a Move Tool-t (V)!

Hogy a távokat könnyű legyen tartani egy gyakran használható tipp: ne az egeret használjuk, hanem a billentyűzetet! A nyilakkal finoman lehet mozgatni a fóliát, de ha a shift-et is lenyomjuk 10 pixelenként ugrik odébb!

A körök színezésével sem bajlódtam: a fólia tulajdonságoknál sorra csökkentettem az átlátszóságot (opacity, de a fill is ua. itt).

5. Ezután kijelöltem egy csíkot megint ügyelve a méretre:

15 5

Majd az előző ábrán látható helyre mozgattam, kiöntöttem. Figyeljük meg, hogy itt is egyenlő a távolság az elemek és szélek között!

6. Ezek után CTRL+J-vel készítettem még egy csíkot. Majd ezt alulra tettem, és kicsit törölgettem belőlük. (A vékony csíkokat nagyon egyszerű kijelölni ha az M -re kattintunk még, és kiválasztjuk a "Single Row Marquee Tool"-t):

15 6

Hmm. Valahogy nem az igazi. Talán egy finom Bevel and Emboss feldobja:

15 6

Hát még ez sem győzött meg teljesen. Mi a hiba? A válasz a méretekben keresendő! Egyik kis vonalka sem passzol sem a betűkhöz, sem a körökhöz!

Lássuk mit lehet kihozni belőlük azok helyett:

15 6 a

15 6b

15 6c

15 6d

A színeket, formákat szabadon variálhatjuk. A Bevel and Emboss-t nem muszáj erőltetni, főleg, ha nyomtatni is szeretnénk a logónkat! Ez az vékony vonalak törlésére is igaz.

 

Jó próbálgatást a logo-tervezéshez!

Ha nincs kedve vagy ötlete logót tervezni keresse fel cégünket! Írja meg cége fő tevékenységét, és kedvező áron elkészítjük logóját vagy bannerét!

Nézd meg a naptárban mikor lesz legközelebb ECDL vizsga nálunk!Kattints ide!

Az ECDL... tudj meg többet!

Mi is az az ECDL?

Európai Számítógép-használói Jogosítvány - European Computer Driving Licence

Az ECDL az Európai Unió által támogatott, egységes európai számítógép-használói bizonyítvány, amely nem elsősorban az informatikai, hanem a felhasználói ismereteket, az informatikai írástudás meglétét hivatott igazolni. Az ECDL finn ötlet alapján 1996. óta létezik. Az ECDL gyártófüggetlen, minőségbiztosított, decentralizált módon megszerezhető és világszerte kellőképpen elterjedt, ezáltal az egyetlen, amely minden szempontból megfelel az EU e-Europe akcióterveknek. A bizonyítványt az EU csaknem valamennyi kormánya elismeri. Mi 2004-ben csatlakoztunk vizsgaközpontként.

Bővebben

Képzési ajánlataink!