PC-School PC-School
VTEM skitter

VTEM skitter

VTEM skitter

Itt

mindenki jól érzi magát!

VTEM skitter

Játszva

mindent megtanítunk!

VTEM skitter

Igazodunk

az igényekhez!

VTEM skitter

Nyíregyháza

központjában megtalálnak!

A modul tartalma

A modul 50 feladatot tartalmaz. Közülük egyet kell megoldani. A feladatok megoldása során előre elkészített adatbázisokat kell használni, amelyeket a vizsgaközpont tesz elérhetővé a vizsgázó számára.

Vizsgapéldatár

Általános irányelvek a megoldáshoz és a javításhoz

A vizsgafeladat megoldásához kizárólag a kiválasztott adatbázis-kezelő program használható. A vizsgaközpont a feladatokban szereplő mező- és objektumneveket a megoldhatóság érdekében másra cserélheti. A táblák, lekérdezések, űrlapok és jelentések létrehozása vagy módosítása során azokra a jellemzőkre, illetve tulajdonságokra, amelyekre a feladat nem tér ki, a program alapértelmezés szerinti beállításait kell alkalmazni.

A rendezést kérő feladatok megoldása során, ha a rendezési irány nincs megadva, növekvő rendezést kell beállítani. Új űrlapok, illetve jelentések létrehozásakor/módosításakor a címkéknek és szövegmezőknek megfelelő szélességűeknek, a csoportszinteknek pedig azonosíthatóaknak kell lenniük. Nyomtatáskor az alapértelmezés szerinti vagy a vizsgaközpont által megjelölt nyomtatót kell használni.

A központ fájlba nyomtatást is kérhet, ilyenkor a megadott helyen és névvel kell létrehozni a fájlt.

A „üres négyzet” a logikai hamis (nem, false, no), míg a „kipipált négyzet” a logikai igaz (igen, true, yes) érték jelölésére szolgál. Az egyes részfeladatokra a feltüntetett 1 illetve 2 pont adható. A pontszámok nem oszthatók.

Az elérhető maximális pontszám 32 pont.

A sikeres vizsgához a vizsgázónak legalább 24 pontot kell megszereznie.

A vizsgáztató ellenőrzi és a nemzetközileg meghatározott irányelveknek megfelelően értékeli a megoldást.

A vizsgán semmilyen segédeszköz nem használható.A vizsgafeladat megoldásához rendelkezésre álló idő 45 perc.

A modul syllabusa.